No images found!
Try some other hashtag or username
Műszempilla 1D-4D-WeArtBeautystudio- Szempilla hosszabbítás
17393
page-template-default,page,page-id-17393,page-child,parent-pageid-15415,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_menu_slide_from_right,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

Műszempilla / Szempilla hosszabbítás 

 

Mi az a 3D / 4D műszempilla

 

 • Az épített műszempilla lényege abban rejlik, hogy 1 szál saját szempillára adott “D” számú szintetikus műszempilla szál kerül felapplikálásra professzionális műszempilla ragasztó segítségével. Minél több “D”-ről beszélünk, annál sűrűbb szempillasort fogunk kapni.

  1D műszempilla:

  Alap, klasszikus technika, mellyel 1 saját szempillára 1 szál műszempilla kerül, így kiemeli a tekintetet, mégis teljesen természetes hatás kelt.

  2D műszempilla:

  Dúsító technika, 1 saját szempillára 2 szál műszempilla kerül, mely 2x dúsabb szempillákat eredményez.

  3-4D műszempilla:

  Dúsító technika, 1 saját szempillára 3, illetve 4 szál műszempilla kerül vegyesen, mely olyan dús szempillát eredményez, ami finoman sminkelt hatást kelt.

  4-6D műszempilla:

  Dúsító technika, 1 saját szempillára 4-6 szál műszempilla kerül applikálásra, ezzel a technikával extrém dús és fekete, sminkelt hatás érhető el.

Töltés:

Mivel a szempilláink is ugyanúgy hullanak, cserélődnek, akár a hajszálaink, így a napok/hetek múlásával egyre veszít a műszempilla szett a telítettségéből, ezért van szükség töltésre. 

Egy átlagos szempillasor nagyjából 100-150 szál pillából áll (1 szemre értendően). Naponta kb. 2-5 természetes pillát/szem veszítünk el, ez 1 hét alatt kb. 21, 2 hét alatt 42, míg 3 hét alatt 63 szálat is jelenthet szemenként.

A töltési idő egyénenként változik, ez lehet 2, 3 vagy akár 4 hetenként is. Mivel mindenkinél más és más a szempillák cserélődési üteme, szokások, egyéni adottságok, saját szempilla dússága stb. így mindenkinek saját magának ki kell tapasztalnia, mennyi időközönként szeretne töltésre járni. Személyes tapasztalataim azt mutatják, hogy legtöbb esetben az optimális töltési idő 3 hét.

Ezeken felül fontos kiemelni azt, hogy a szempillaépítés soha nem roncsolja a saját pilláidat, HA megfelelő szakembert választasz! Új szett építése esetén és a töltések alkalmával is egészséges saját szempilláid fognak maradni.

Ívek és hossz:

Jelenleg 0.10-nél vastagabb és 13mm-nél hosszabb pillákkal nem dolgozom. Kérlek, ennek tudatában kérj csak időpontot! 

Választható ívek: C/CC/D/M/L

Elérhető színek: Fekete, Világosbarna, Sötétbarna (További színek kérésére egyelőre csak előzetes egyeztetés után van lehetőség.)

Mielőtt műszempilla építésre jelentkeznél be, vedd figyelembe, hogy senkinek sem lesz egyforma az épített szettje. Nincs két egyforma szem, szemforma, pillavastagság, hosszúság és dússág sem. Így lehet valakinek egy 1D szett is elég látványos, míg valakinek egy 3-4D sem hozza meg a kívánt dús hatást. 

Ugyanígy beszélhetünk a stylingról is: míg valakinek a cicás forma szépen kiemeli a szemét, ugyanez a style másnak szomorkás tekintetet kölcsönözhet.

Természetesen elképzeléseid lehetnek, így ezeket minden esetben személyesen átbeszéljük, és én annak megfelelően a lehető legtöbbet próbálom kihozni a szempilla szettedből.

Építés előtt:

Kérlek mindenképpen szemsmink nélkül gyere az időpontodra! Ha helyben nekem kell lemosnom a makacs sminket, nem csak értékes időt veszítünk az építésből, hanem rövidítheti is az épített pillák tartósságát. A ragasztó csak makulátlan tiszta pillákhoz tapad, amit koszos, sminkes szempillák esetében nem tudok garantálni – annak ellenére sem, hogy minden alkalommal a lehető legalaposabban megtisztítom a pilláid. Ennek pedig az lesz a következménye, hogy idő előtt lepotyognak majd a felapplikált pillák.

Ha kontaktlencsét viselsz, kérlek tájékoztass előtte! A pár órás applikáció alatt végig csukva lesz a szemed, így ha bentmarad a lencséd, fokozottan előfordulhat szemszárazság, ami kellemetlenséget okozhat. Illetve a ragasztó gőze száradás közben károsíthatja a lencsét. Emiatt én szemüveget szoktam javasolni az időpontokra, vagy azt, hogy a pillázás időtartamára vedd ki a kontaktlencsédet. 

Kávét, teát, energiaitalt (koffeint) lehetőleg az időpontod előtt pár órával már ne fogyassz – ezek mind hatnak az idegrendszeredre, gátolják a szemed megnyugvását is, ami nehezíti a munkámat és hosszabbítja az építési időt.

Amíg műszempillát viselsz (építés előtt is és utána is!) teljességgel kerülni kell a zsíros, olajos krémeket, lemosókat, sminket a szemkörnyéken. Ezek természetesen a különböző szempillanövesztő, dúsító szérumokra is érvényesek, amennyiben olajos alapú termékekről van szó.

Nem tudlak vállalni a következő esetekben:

 • Piros, irritált, gyulladt szemekkel érkezel.
 • Friss szemhéj- és/vagy szemöldök tetoválásod van. Ez esetben csak a teljes gyógyulás után tudlak fogadni.
 • Olajos, zsíros kozmetikai arckezelésen, szempillafestésen voltál. Ezeket érdemes legalább 48 órával a pillás időpontod előttre időzíteni (szempillafestést 3 nappal előtte).
 • Szempilla lifting után kb. 8 hétig, amíg vissza nem egyenesedik a pillád.
 • Különböző arcplasztikai beavatkozások, illetve botox kezelést követően az orvos utasításai szerint tudlak fogadni.
 • Ha tudomásod van róla, hogy a cianoakrilátra (mint a ragasztó fő összetevőjére) érzékeny voltál/vagy. 
 • Amennyiben tudomásod van róla, hogy érzékeny vagy a carbon black-re / fekete szénre (ami esetünkben a szempillaragasztó fekete színét adja), jelezd kérlek előre, mert ilyen esetben csak színtelen ragasztóval építhetünk neked.
 • Betegen kérlek ne gyere, maradj otthon meggyógyulni, keresünk majd neked egy másik időpontot.
 • Pánikbeteg, epilepsziás, klausztrofóbiás vendégeket semmilyen esetben nem vállalok.

 

 

Ha bármilyen hormonális, gyulladásos vagy autoimmun betegséged van, vagy valamilyen változáson megy keresztül a tested, pl. terhesség, szoptatás stb. tájékoztass előtte! 

Mindenkinek más és más a szervezete és máshogyan reagál bizonyos dolgokra. Tartósság szempontjából nagyon különbözőképpen mutatkoznak meg ezek a fentebb említett állapotok. Valakiknél meg sem látszik semmi, másoknál viszont sajnos annál inkább, ugyanis nagyon gyorsan,  úgymond “ledobja” a pillájuk a műszempillát. (Függetlenül attól, hogy milyen jó szakember, mivel vagy éppen milyen technikával építette a szettet.)

Időben hogyan kalkulálj?

Nem célom sietni, nem szeretek kapkodni. Precíz, tartós, minden alkalommal 100% telítettségű szetteket készítek, melyeknek megvan az építési ideje:

 • 1D classic szett ~ 2 óra 
 • 2D soft volume szett ~ 2,5 óra
 • 3-4D light volume szett ~ 3 óra
 • 4-6D extreme volume szett ~ 3,5 óra

+/- fél óra eltérés lehet a saját pillák adottságaihoz mérten: pl. extra dús, kesze-kusza, pihés pillákkal teli vagy göndör pillák esetében több időbe telhet az építés.

Általában a töltések kb. fél órával kevesebb időt vesznek igénybe, viszont a legjobb, ha inkább itt is az új szettek idejével tervezel, mivel a töltéseknél nem csak a látványosan lenőtt, hanem az összes 0,5 mm-nél jobban lenőtt szálak leszedegetésével is elmegy az idő. 

Lehet, hogy neked szemből ez a lenövés nem is tűnik fel, viszont én felülről mindig látom, melyek azok a szálak, melyek kilógnak a sorból és ezáltal eltávolításra kell, hogy kerüljenek.

Azért jó ezeket tudni, mivel a pillák növekedése mindenkinél és mindig változó gyorsaságú, igy a fennmaradt pillák akár 100%-a is eltávolításra kerülhet egy nagyobb mértékű lenövés esetén, ami ugyebár felérne egy új szettel is. Nyilván ezekben az esetekben, ha töltési időn belül érkezel, csak töltési árat számolok fel. Én (is) csak örülök, ha vigyázol a pilláidra. 🙂

Kérlek, ha úgy érzed, nem tudsz ennyi időt szánni a szempillaépítésre, ne jelentkezz be hozzám. Ellenkező esetben sem Neked, sem nekem nem lesz kellemes a nálam eltöltött idő, ha folyamatosan kérdezgeted mikor végzünk, sürgetsz, mocorogsz vagy éppen sóhajtozol stb.

Az írásos kommunikációt részesítem előnyben, illetve munka alatt nem is tudom felvenni a telefont, így bejelentkezéshez vagy bármilyen kérdéssel kapcsolatban kérlek az alábbi elérhetőségek valamelyikén keress üzenetben:

E-mail: szucsanita.lashtrainer@gmail.com

Facebook:

https://m.facebook.com/lashesbyanita.bp/

Instagram:

https://www.instagram.com/lashes.by.anita/

Várlak szeretettel! 🙂

Anita